Hastánc

Sipos Gabriellának hívnak, 9 éve hastáncolok és 2 éve foglalkozom hastáncoktatással.

A tánc mindig vonzott, a hastánc pedig mindig egy izgalmas gondolat volt a nőies mozdulatok, az arab zene szépsége és a ritmusok változatossága miatt. Évekig az Egyiptomi Hárem Hastánc csoport táncosaként szerepeltem. Ezek alatt az évek alatt Kotschy Viktória volt a táncoktatóm, akitől megtanultam a show hastánc elemeit, nagy hangsúlyt fektetve a nőies kisugárzásra.

Ez idő alatt Dobos Krisztina Mirjamnál is képeztem magam, Ő általa kaptam betekintés a tradicionális hastánc világába, és sajátítottam olyan elemeket és mozdulatokat, melyeket ma is szívesen használok fellépéseimen és hastáncóráimon is.

Egy tanévet töltöttem el az Amira Art Stúdió növendékeként, ahol a folklór táncok mozdulatai ragadtak rám, és megkóstoltam a hastánc művészi vonalait.

Hastáncoktatói végzettségemet az Aziza Art Mozgásműhely szervezésében, Balla Tünde Aziza hastánc-oktató képzésén szereztem.

A hastánc pozitív hatásairól oldalakat írhatnék, ezt ki kell próbálni, de ízelítőként egy-két nagyon fontos információ:

  •  Női önkifejezés eszköze, segít megteremteni a harmóniát a test és a lélek között. Lehetőséget ad arra, hogy szeressük önmagunkat, nem is beszélve környezetünk pozitív visszajelzéseiről!
  • Növeli az állóképességet
  • Stressz oldó, tánc közben kiléphetsz a mókuskerékből, elfelejtheted a problémáidat
  • Stressz gyűjtő területek átmozgatása (nyak, hát, váll), levezeti a feszültséget, könnyebben leküzdhető vele a depresszió, harmonikus lelkiállapotot érhetünk el.
  • A csípő hullámzik, lökések, rázások, rezegtetések jellemzik a hastáncot, ami megdolgozgatja belső izmokat felfedve ezzel rejtett erőinket, elbújt izmainkat.

Az óráim felépítése:

Bemelegítés, mellyel átmozgatjuk teherviselő ízületeinket, ráhangolódunk a zenére, megmozgatjuk a testnek azon területeit, melyet az órán tánc közben használni fogunk.
Az óra fő részében improvizáció, koreográfiák tanulása, mozdulatok és kombinációk, ritmusok, stílusok ismerete, fűszerezve egy kis bellyfit-tel, mellyel testünket erősítjük, hogy a mozdulatok minél tisztábbak és automatikusabbak legyenek.
Levezető nyújtás

Gyere el, és betekintést kaphatsz a mozdulatoknak, a táncnak a testtel, a lélekkel, a nőiséggel, a kreativitással való kapcsolatába.

Sipos Gabriella
Orientális folklór, show hastánc és bellyfit oktató
06/702145932
gabriella.bellydance@outlook.hu